wordjijbanner

Banner evenementenagenda

België 2014

Duikstekken

Onze duikstekken

Sponsoren

NMEDIA ict oplossingen

ottenbestr

postemata

 

potgieteroh

ruimzichtauto

schakelaarfiets

slijpservicem

wolf2017xweb

Topfit fysio DEF 2015 midden uitgelijnd

 

Als lid van van Octopus geniet je van veel voordelen. Zo kun je gratis je fles laten vullen, word je opgeleid door ervaren instructeurs en duik je wekelijks in groepsverband. Daarnaast wordt er veel gelachen, gedeeld en gezellig gepraat, voor en na de duik, maar ook in het clubhuis en tijdens de evenementen die met regelmaat georganiseerd worden. En, als lid van Octopus, ben je ook nog eens automatisch lid van de NOB.

snarfa3 14 Medium

Maak 4x een proefduik

Voordat iemand besluit om te gaan duiken biedt Duikvereniging Octopus de mogelijkheid (gedurende de maanden september, oktober, november, december) om 4 keer met de trainingen mee te draaien voor maar € 25,-. Als je daarna direct lid wordt, krijgt je dit bedrag terug. Meer informatie over de proefduiken.

Contributie

De contributie is € 15,63 per maand. Daarnaast betaal je € 43,00 per jaar NOB contributie (leden die jonger dan 18 jaar zijn betalen € 18,40 per jaar). Nieuwe leden die al in het bezit van een 1* brevet betalen daarnaast nog € 50,-- inschrijfgeld voor Octopus. Van te voren wordt bekeken waar je wordt ingeschaald als je niet in het bezit bent van een NOB/CMAS brevet.

Kosten opleidingen


Opleiding 1* brevet
Volledige opleiding 1* duikbrevet: gebruik van clubmaterialen, lidmaatschap van de NOB, lidmaatschap Octopus, maandelijks het bondsblad "Onderwaterwatersport", het clubblad "Octopussy", duiklogboek, inschrijfgeld Octopus, bezoek aan de duiktoren in Enschede, toegang tot het clubhuis, gratis perslucht vullen, toegang tot het inloggedeelte van de website, toegang tot de diverse evenementen en heel veel nieuwe ervaringen. De opleiding start in oktober en duurt tot juni. Kosten: € 275,- bij aanvang van de opleiding. Vanaf januari betaalt men maandelijks contributie € 15,63.

Opleiding 2* brevet / 3* brevet / specialisaties
Bijkomende kosten voor vervolgopleidingen zijn er, behoudens enkele kleinere bedragen (o.a bijdrage reanimatie-opleiding, boek en brevetcard) niet. Dit in tegenstelling tot de commerciele duikopleidingen. Kosten boek + brevetcard € 31,95.

Opleiding (assistent) instructeur
De opleiding tot (assistent) instructeur is niet gratis. De NOB brengt hiervoor kosten in rekening. Duikvereniging Octopus kent een betalingsregeling voor de opleiding tot instructeur, maar dit is afhankelijk van de behoefte binnen de vereniging aan nieuwe instructeurs en de bereidheid van de aspirant instructeur om les te geven binnen de vereniging. Informeer bij de consulent instructeur voor meer informatie. De opleiding voor 1* instructeur kost € 405,-- (te betalen aan de NOB).

Overige kosten


Medische keuring

Elk duikend lid, dus ook aspirant nieuwe leden behoren medisch te zijn goedgekeurd voor de duiksport. Deze keuring kan verricht worden door een arts in de buurt van Zwolle. De keuringskosten bedragen ca. € 65,-. Kijk voor meer informatie over de medische keuring op de website van de NOB.

Clubmateriaal
Octopus bezit een groot aantal materialen die gratis geleend kunnen worden door leden. Zoals: duikflessen, ademautomaten, stabililizing-jackets, zwemvinnen, duikbrillen, loodgordels en snorkels. Zo kunnen de 1* de tijd nemen hun uitrusting bij elkaar te sparen. Van leden eenmaal in het bezit van het 1* brevet wordt verwacht dat zij een eigen uitrusting hebben. Voor vragen kan je terecht bij de materiaalmeester.

Aanschaf duikuitrusting
Gedurende de opleiding moet een eigen duikuitrusing aangeschaft worden. En die kan je zo duur maken als je zelf wilt. We hebben een overzicht gemaakt van de uiterste aanschafdatum van de belangrijkste uitrustingsstukken met daarbij indicatieve prijzen. Zo weet je een beetje waar je aan moet denken. Genoemde prijzen zijn richtprijzen voor nieuwe apparatuur. Voor het duikmateriaal geldt dat bij goed onderhoud de levensduur erg lang is. Voor sommige materialen wordt zelfs een levenslange garantie afgegeven. Voor 2e hands materiaal liggen de prijzen gebruikelijk behoorlijk lager, blijft de levensduur eveneens lang, echter de levenslange garantie (voor de eerste eigenaar) gaat vaak niet mee. Over het algemeen geldt dat bij de aanschaf van duikmaterialen een onafhankelijk advies van een ervaren duiker miskopen kan voorkomen, hetgeen zeker geldt voor 2e hands materiaal!

September (start opleiding):
Basisuitrusting compleet: vinnen, duikmasker, snorkel, loodgordel met lood.
Kostenindicatie: € 90,- tot € 140,-.

Eind maart:
Duikpak compleet (incl. duikschoenen en handschoenen) buitenwatervinnen, duikmes, dieptemeter, duikhorloge en/of duikcomputer.
Kostenindicatie: € 450 tot € 1200

September (het jaar daarop):
Duikfles, ademautomaat, stabilizing jacket.
Kostenindicatie: € 680 tot € 1.100

Totale investering:
Kostenindicatie: € 1.220,- tot € 2.440,-

Evenementen
Voor evenementen en andere activiteiten wordt soms een bijdrage gevraagd. Van te voren wordt bekendgemaakt wat de kosten zijn.

Automatische incasso

Alle aan Duikvereniging Octopus te betalen bedragen worden middels automatische incasso verwerkt. Daartoe is een machtiging opgenomen op het inschrijfformulier.