Na het behalen van het 3-sters brevet kan je verder gaan voor het brevet assistent instructeur /1-Ster-instructeur.

De opleiding

De assistent instructeur mag de theorielessen verzorgen en toetsen en de zwembadtrainingen geven en toetsen voor 1*, 2* en 3* opleidingen. Bij de buitenwatertraining mag hij/zij de 2* instructeur assisteren en onder directe supervisie lesgeven.

Als aansluiting op de opleiding tot 1-Ster instructeur kan je de opleiding tot 2-Ster instructeur volgen. Je mag dan aan de 1*, 2* en 3* opleiding ook buitenwaterlessen geven en toetsen. Daarnaast begeleidt de 2*-instructeur de 1*-instructeur.

Duikvereniging Octopus verzorgt deze opleiding niet. De instructeur opleiding doe je via de NOB. Je kan wel stage lopen bij onze vereniging, dit onder begeleiding van een instructor-trainer (aangewezen door de NOB).