wordjijbanner

Evenemenbanner

Banner evenementenagenda

België 2014

Duikstekken

Onze duikstekken

Sponsoren

NMEDIA ict oplossingen

fullsizeoutput 400b

 

potgieteroh

ruimzichtauto

schakelaarfiets

slijpservicem

wolf2017xweb

Topfit fysio DEF 2015 midden uitgelijnd

 

Na het behalen van het 2-ster brevet kan je verder gaan voor het brevet dive master/3*. Met dit brevet mag je deelnemen aan bijna alle duikactiviteiten. Dit alles zolang je binnen de nultijden blijft.

snarfa3 26 Medium

De opleiding

Tijdens deze opleiding vindt verdieping van je kennis en vaardigheden plaats in met name het redden van duikers en decompressieduiken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het begeleiden van beginnende duikers. De opleidingen kent wederom een modulair opgebouwd lessysteem. De opleiding begint jaarlijks in september tot juni van het jaar daarop. De zwembadtrainingen vinden plaats in het zwembad de Vrolijkheid te Zwolle elke dinsdag vanaf 20.30 uur. De zwembad training begint dus later dan je gewend was de eerste 2 jaar. Vanaf april worden de trainingen in het buitenwater voortgezet en beginnen doorgaans om 19.30 uur. De 3-ster duikers beginnen ook iets eerder met hun buitenwater duiken dan de 1- en 2-sters. Naast praktijktrainingen worden ook theorielessen gegeven, waarbij gebruik gemaakt wordt van het NOB-cursusboek. Het cursusboek wordt aan het begin van de opleiding uitgereikt. De theorie bestaat o.a.uit: redden en decompressieduiken. De theorielessen vinden gebruikelijk op een aantal maandagavonden in het clubhuis plaats.

Voorwaarden

• Om het brevet te kunnen halen moet je een geldig medische verklaring hebben voor het beoefenen van de onderwatersport.
• Voor het behalen van het brevet moet je minimaal 60 (oefen)duiken hebben gemaakt.

Kosten voor de 3-Sters opleiding

Als je na je 2* opleiding door wilt gaan voor je 3* brevet, dan betaal je een contributie van het lidmaatschap. Alleen het lesboek wordt in rekening gebracht. Geen opleidingkosten! Uiteraard mag je gratis je fles blijven vullen. Lees meer over het lidmaatschap en de kosten.

Doorgaan met duiken?

Na het behalen van je 3-ster brevet kan je enkele specialisaties volgen zoals: nitrox gevorderd en decompressieduiken. Na het behalen kan je ook verder gaan met het brevet voor 1-ster instructeur. Ook is het mogelijk (tegelijk) verder te gaan met je 4-ster brevet (master scuba diver). Voor dit laatste brevet is geen aparte opleiding. Om in aanmerking te komen moet je minstens 250 duiken gemaakt hebben en 6 specialisaties op je naam hebben staan (niet die je verplicht moet volgen in je opleiding). Het brevet is niet nodig om een instructeurs opleiding te kunnen volgen. Het is puur ter verdieping van je hobby. Veel duikers volgen na het behalen van hun 3-ster / dive master geen verdere opleiding meer. Door regelmatig te oefenen tijdens de trainingen houd je je kennis en vaardigheden op peil. De zwembad training voor de 3-sters duikers is ook bedoeld om de conditie op peil te houden.