wordjijbanner

Evenemenbanner

Banner evenementenagenda

België 2014

Duikstekken

Onze duikstekken

Sponsoren

NMEDIA ict oplossingen

fullsizeoutput 400b

 

potgieteroh

ruimzichtauto

schakelaarfiets

slijpservicem

wolf2017xweb

Topfit fysio DEF 2015 midden uitgelijnd

 

Na het halen van je 1-Sters, kan je niet wachten om te gaan duiken in Egypte... Maar... dan moet je wel in het bezit zijn van een 2-Sters Advanced Open Water Brevet. Met dit brevet mag je duiken in stromend water (getijdenwater) en deelnemen aan nachtduiken. Dit alles zolang je binnen de nultijden blijft.

Terug naar de boot 2

De opleiding

In deze opleiding vindt verdieping en uitbreiding van je kennis en vaardigheden plaats die je hebt opgedaan als 1-Sters duiker. De opleiding loopt van oktober t/m juni en bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. De opleidingen kent wederom een modulair opgebouwd lessysteem. De theoriemodules worden gegeven aan de hand van het NOB-cursusboek en worden afgesloten met een moduletoets. Het cursusboek wordt aan het begin van de opleiding uitgereikt. De theorie bestaat uit: duiktechniek, EHBDO, natuurkunde en materialenkennis. De praktijkmodules worden afgetekend als de instructeur van mening is dat je de onderwerpen van die module beheerst. De zwembadtrainingen vinden (van oktober tot april) elke dinsdag vanaf 19.30 uur plaats in het zwembad de Vrolijkheid in Zwolle. Vanaf april wordt er in verschillende plassen in en rondom Zwolle gedoken. 

Voorwaarden

• Om het brevet te kunnen halen moet je een geldig medische verklaring hebben voor het beoefenen van de onderwatersport.
• Voor het behalen van het brevet moet je minimaal 15 (oefen)duiken hebben gemaakt.
• Je het je eigen uitrusting compleet. Inclusief een duikhorloge. De meeste duikers gebruiken echter tegenwoordig een duikcomputer.

Kosten voor de 2-Sters opleiding

Als je na je 1* opleiding door wilt gaan voor je 2* brevet, dan betaal je een contributie van het lidmaatschap. Alleen het lesboek wordt in rekening gebracht. Geen opleidingkosten! Uiteraard mag je gratis je fles blijven vullen. Lees meer over het lidmaatschap en de kosten. 

Doorgaan met duiken?

Na het behalen van je 2-ster brevet kan je enkele specialisaties volgen zoals: ijsduiken, wrakduiken, driftduiken, onderwaterorientatie en zoeken en bergen, maar je kunt natuurlijk ook doorgaan met je 3-Sters Brevet.